Rekrutacja do projektu “Gotuj po hiszpańsku II”

Fundacja PROAKTYWNI realizuje projekt pt. „Gotuj po hiszpańsku II”. Głównym celem projektu jest wzmocnienie kompetencji zawodowych i społecznych osób młodych (do 35 roku życia) zamieszkałych w województwie małopolskim.

Projekt „Gotuj po hiszpańsku II” jest projektem mobilnościowym i dotyczy wyjazdu na staże zagraniczne w gastronomii oraz kurs kuchni śródziemnomorskiej organizowany przez Centro Educativo de Formación Profesional ALTAVIANA – renomowaną szkołę gastronomiczną                                     w Walencji, w Hiszpanii. Nie jest wymagane doświadczenie ani wykształcenie gastronomiczne.                   Do projektu zapraszamy pasjonatów gotowania oraz zawodowych kucharzy.

Udział w projekcie to nie tylko możliwość rozwoju umiejętności kulinarnych, ale także możliwość rozwoju osobistego, poznania kultury hiszpańskiej, języka hiszpańskiego.  

Uczestnicy nie ponoszą w projekcie żadnych kosztów. 

W projekcie zapewniamy:

  • Intensywny kurs j. hiszpańskiego przygotowujący do wyjazdu,
  • 60 dni pobytu w Hiszpanii w tym kurs kuchni śródziemnomorskiej,
  • Praktyki w renomowanych hiszpańskich restauracjach, kurs językowy,
  • Wsparcie mentora
  • Wsparcie pośrednika pracy w znalezieniu zatrudnienia po powrocie do kraju oraz staże zawodowe,
  • Certyfikat potwierdzający uzyskane kompetencje na zakończenie udziału w projekcie
  • Przelot, zakwaterowanie, koszty transportu lokalnego i połączeń telefonicznych, kieszonkowe

Projekt “Gotuj po hiszpańsku II” jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój na lata 2014-2020.